mv5bmji4nju3mtu0n15bml5banbnxkftztgwnjk5nzkzmti-_v1_sy1000_cr006741000_al_

Data de lansare: 17 Februarie 2017

Regie: Chad Stahelski

Scenariu: Derek Kolstad

By Silvia Puiu

John Wick 2 este o continuare a filmului John Wick (2014), pe care trebuie să îl vedeți înainte. Nu pentru că nu ați înțelege mecanica filmului, ci, pentru că nu puteți pătrunde în totalitate psihologia filmului și a personajului central. Și, poate mai important decât asta, este greu să vedeți progresul artistic al filmului, care jonglează în această parte a doua cu magia culorilor. Din acest punct de vedere, filmul amintește de The Guest (2014). Scena oglinzilor din John Wick 2 este mult mai lungă și mai dark, dar destul de asemănătoare cu cea din The Guest.

JW2_D26_6250.cr2

Regizorul Chad Stahelski a debutat cu filmul John Wick în 2014, fiind mai mult cunoscut pentru activitatea sa de cascador sau coordonator al cascadoriilor și coregrafiei în filme precum 300, Matrix, V for Vendetta, Iron Man, Tron și lista continua, ajungâng la vreo 70 titluri, toate cunoscute. Poate că nu este o coincidență întâlnirea dintre Stahelski și Keanu Reeves (John Wick). Keanu Reeves este unul dintre actorii mei preferați, iar unul dintre rolurile sale, poate mai puțin mediatizate, este cel din Man of Tai Chi (unde Stahelski s-a ocupat de coregrafie), pe care vi-l recomand, deși este mai atipic pentru cultura occidentală.

Scopul recenziei este de a vă oferi suficient de mult astfel încât să vă atragă și destul de puțin, astfel încât să nu rămâneți cu impresia că nu mai are rost să mergi la cinematograf. Stahelski s-a întrecut pe sine în partea a doua, iar activitatea lui de cascador și coordonator de cascadorii și coregrafie își spune cuvântul. Filmul este mișcare, sunet și culoare, ridicate la nivel artistic. Iar distribuția filmului duce toate astea la apogeu: Keanu Reeves, Ian McShane (pe care îl admir de când l-am văzut în Ray Donovan), Ruby Rose (căreia îi stă mai bine ca asasină mută decât în rolul din Xander Cage), rapperul Common, John Leguizamo și Laurence Fishburne. Ce nostalgie! 🙂 Keanu Reeves și Laurence Fishburne! Dar fiecare actor pe care îl vezi este genial, iar replicile lor conturează personajul John Wick.

john-wick-chapter-2-the-bowery-king

În cazul în care vă întrebați de ce nu vorbesc despre film și tot zic de personaj, trebuie să știți că personajul face tot filmul. Este invincibil, nu are prea multe de pierdut (trebuie să îl vedeți pe primul), dar totuși are onoare și încearcă să rămână fidel cățelului și mașinii sale. Eu aș zice că e mai mult un pretext. E un motiv pentru a trăi! Dacă vreți să îl compar cu cineva, vă zic că nu poate fi comparat, dar poate fi ușor asemănat cu Bryan Mills (Taken) sau cu John Reese (Person of Interest). Universul John Wick este ilustrat de societatea secretă a asasinilor cu reguli, onoare, curtoazie și eleganță. Recunosc că dacă mă gândesc un pic mai mult, ceva nu are sens. Refuzul de a încălca o regulă duce la încălcarea unei alte reguli, dar putem miza pe pierderea controlului lui John Wick preț de câteva secunde. Veți înțelege după ce vedeți filmul! 🙂

john-wick-2-poster-1

Consider că e mai bun decât primul, pentru că e mult mai complex, divers, are mai multe scene interesante și trebuie neapărat văzut la cinematograf. Când auzi gloanțele, ai impresia că e lângă tine J Avertisment: Este un film brutal. Dacă nu îți place violența în filme, nu e pentru tine! Este o violență stilizată, scene de luptă rdicate la rang de artă.

mgid-ao-image-mtv

Concluzia F must see: Dacă e genul tău de film, trebuie să îl vezi la cinematograf! Nu e doar un film de acțiune, este artă iar John Wick este personajul pe care nu multe filme reușesc să îl contureze! Filmul clar va avea o continuare, pentru că se termină cam în mijlocul acțiunii, iar asta ridică așteptările pentru un John Wick 3. Dacă Taken a avut o calitate descendentă, din punctul meu de vedere, John Wick pare să urce foarte mult. Spre deosebire de alte continuări, acesta este mult mai bine regizat.

Vă invit să vedeți trailerul și aștept impresiile voastre!