Flavius

Cultura multimedia contemporana a fortat micsorarea granitelor dintre carti, benzi desenate, filme, muzica si jocuri pe diferite platforme. In cazul segmentului „con”, figurinele de actiune, cosplay-ul si panourile live aprorie si mai mult consumatorii de idolii lor, de personajele lor preferate. E un moment oportun pentru un blog ca FMustSee.

Imaginatia este concomitent cel mai mare dar si cel mai mare blestem al omului, functionand ca o sursa de inspiratie pentru creatie si distrugere in egala masura. Niciodata nu a fost mai intens complexul eroului in societatea umana, manifestat prin multitudinea  formelor de expresie. Ce cautam de fapt? Eroul ascuns in noi, redus la tacere de corporatizarea si politizarea libertatii de espresie ? Cautam oare vocea care raspunde sau mana care sectioneaza tendoanele ipocriziei? Sau poate e doar o faza, peste care vom trece in curand, doar pentru a repeta ciclurile istoric confirmate, ale temelor clasice, multe derivate din viziunea finita si naiva a luptei dintre bine si rau. Personal prefer sa visez o lume diferita, parafrazandu-l pe George Bernard Shaw: “Some men see things as they are, and say Why? I dream things that never were and say Why Not?”

Aici si in revista @FiLM o sa va scriu despre filme si despre multiversul media, lasand filozofarea asta ieftina la o parte.

Silvia

Sunt lector dr. în cadrul Universității din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, însă dincolo de acest inspirațional loc de muncă (inspirația se datorează studenților), mă pasionează cărțile, filosofia, filmele și oamenii! Da… oamenii! Iar filmele reprezintă, ca și cărțile, un element de legătură între oameni, indiferent de localizarea lor tempo-spațială J. Îmi place neconvenționalul, bizarul, controversatul, interzisul, fie că este vorba de cărți, filme sau oameni. Nu cred în bun sau rău, inteligent sau prost, alb sau negru, frumos sau urât, cred în combinații gri și în subiectivismul suprem al privitorului, ascultătorului sau cititorului.

*   *   *

Blogul de față se adresează iubitorilor de filme și nu numai. Pe FMustSee veți găsi recomandările noastre în materie de filme, cu precădere înainte să apară în cinematografele românești.

Spre deosebire de alte bloguri de cinema, FMustSee nu dă note filmelor. Credem că filmele sunt o expresie artistică deosebit de complexă, care nu se preteaza notarii unei medii dintre elementele componente.  În loc de notă, FMustSee vă ofera concluzii.

Enjoy!