https _s3-ap-southeast-2.amazonaws.com_vms-tv-images-prod_2016_06_15478_LOCH03_LoveChild_1920

Număr de sezoane: 3

Număr de episoade: 26

Regie: Geoff Bennett

Scenariu: Tim Pye

Creat de Sarah Lambert

by Silvia Puiu

Când am auzit prima oară de acest sezon, m-a iritat titlul… mi-am spus “un serial anost cu mămici și bebeluși”. După câteva episoade în care m-am gândit să îi dau o șansă, am realizat că serialul australian este un adevărat spectacol, care recreaază artistic anii 60 și 70. Interesant este că povestea, aparent banală, este bazată pe cazurile specifice Australiei anilor 60, când tinerelor mame li se dădeau, forțat, spre adopție, bebelușii.

Dincolo de ideea centrală, avem de-a face cu personaje puternice, interpretate de actori carismatici. Joan Millar (interpretată de Jessica Marais) este doctorul de sex feminin, care se luptă cu prejudecățile și discriminarea. Avem de-a face cu rasism, lupte de stradă, hipioți, războiul din Vietnam, dar și alte evenimente importante, avântul televizorului cu telecomandă, Polaroidul, tratamentul de fertilizare, vizionarea cu emoție a lui Armstrong, la primii pași pe lună.

episode6

Serialul te învață, constant, că oamenii nu sunt, doar albi sau negri, ci gri. Știm și noi asta, dar de multe ori uităm. Jonathan LaPaglia este, probabil, cel mai cunoscut actor din serial. Îl interpretează pe doctorul ginecolog Patrick McNaughton, ce pendulează între onestite și imoralitate extremă.

Gracie Gilbert este o interpretează pe Annie Carmichael, o tânără care luptă să își recapete copilul și care cântă atât de frumos. Muzica serialului este fascinantă, la fel machiajul, hainele, coafurile, totul. Admir efortul creatorilor de a face atât de veridic acest serial, care recreează vremuri de acum 40-50 de ani. Mă fascinează asta, motiv pentru ador un alt serial, diferit ca tematică, dar care ne prezintă anii 70-80 – Halt and Catch Fire, despre evoluția calculatoarelor.

https _s3-ap-southeast-2.amazonaws.com_vms-tv-images-prod_2016_06_16646_160616_lovechild_offseason

Vivian Maguire (interpretată de Sophie Hensser) este mereu cu zâmbetul pe buze, chiar dacă trece prin aceeași dramă ca celelalte fete. Mereu cu zâmbetul pe buze, chiar și în mijlocul unei tragedii, actrița este impresionant de expresivă.

Sophie-Hensser-as-Vivian-Maguire

Frances Bolton este responsabila internatului pentru fete, o femeie dură, alcoolică, cu sânge rece, care, treptat devine un personaj îndrăgit. Știe totul despre oricine, cunoaște secretele murdare ale multor persoane influente și reușește să facă bine, menținându-și reputația de om acru. Trebuie să înveți să o iubești și să o ierți.

Cele mai emoționante scene mi s-au părut cele legate de războiul din Vietnam, unde asistăm la bombardamente în care copiii mor sau rămân orfani. Vivian și Annie sunt voluntare acolo, una își caută fratele, cealaltă este gravidă, amestec de muzică, bombardamente, sânge, strigăte, neputință creează un adevărat spectacol de dramă.

https _s3-ap-southeast-2.amazonaws.com_vms-tv-images-prod_2016_07_20374_SophieandAnnieon

Concluzia: este Love Child un must see?

Aș spune că da, mai ales dacă ai minim 30 de ani sau ești un romantic. Trebuie să ai maturitatea nostalgică a vârstei sau a sufletului pentru a privi serialul dincolo de drama reală trăită de mamele minore din anii 60-70. Sezonul 3 s-a încheiat, dar probabil va continua, date fiind cifrele de audiență și numeroasele premii câștigate. Merită să îi dai o șansă dacă îți place să vezi evoluția femeii, hipioți, muzică, machiaj și vestimentație specifică anilor respectivi. Vizual și auditiv, cred că este unul dintre cele mai bune seriale care recreează acele vremuri. Dacă aveți alte recomandări, le aștept cu mare drag.

Trailer:

Voi încheia cu o frază, pe care în episodul final, unul dintre personaje o spune:

It is 1970, laughing is the new crying.